Publicerad

Vad är Popin Cookin? Vad är japanskt godis?

Några olika Popin Cookin.

Vi har fått många liknande frågor:

 • Vad är Kracie Popin Cookin?
 • Vad är japanskt gör-det-själv-godis?
 • Är Popin Cookin gott?

Ja, vad är det egentligen för något spännande godis vi säljer här?

Popin’ Cookin’ från Kracie är förmodligen världens roligaste godis. Dessutom är det gott! Ett slags Gör-Det-Själv sötsaker (hamburgarna smakar dock hamburgare!) för barn och andra nyfikna varelser. Popin Cookin är också för nyfikna vuxna som älskar söta, underliga och framförallt: läckra japanska godsaker. Man bakar på enklaste sätt: ”tillsätt bara vatten”! Du kan laga till ditt godis för dig själv, med dina vänner eller varför inte tävla mot varandra!

Och det är roligt! Blanda ihop läskig smet och goop, se geggan svälla, knastra, stelna, byta färg… Det ryms mycket spännande kökskemi i dessa boxar! Kracie låter dig skapa och prova några av världens mest bisarra godisar – någonsin.

Tag på dig förklädet och sätt igång!

 1. Mycket viktigt: du behöver verkligen inte veta någonting om hur man lagar mat, bakar eller gör konfektyr för att du skall lyckas med Kracie.
 2. Anvisningarna på baksidan av lådan ser vid första anblicken skräckinjagande ut! De är långa och de är på japanska. Men det är betydligt enklare än vad man kanske kan tro, även om man nu inte läser japanska flytande. Bilderna är pedagogiska och det finns mängder av korta och bra instruktionsfilmer på YouTube.
 3. Allt görs genom att tillsätta vatten och blanda ihop, (i sällsynta fall följt av lite tid i mikrovågsugnen).
 4. Popin Cookin låter dig skapa massor med gott! Godis sushi, miniburgare, munkar, godisglass, mjuka klubbor, färgglada gelégodisar, godismaskar osv mm etc…
 5. Några av våra godisset ser ut som godis: munkar, tårta, crêpes och tex taiyaki.
 6. Andra kit ser inte alls ut som godis: Ramen, sushi, bentobox, takoyaki mfl.
 7. Allt du framställer med ett Popin Cookin-kit är helt ätbart.
 8. Godiset saknar helt konserveringsmedel eller artificiella färgämnen. Som bonus får du i dig kalcium i de flesta av dem. Tugga dock inte på papperstillbehören eller plastbitarna  😉
Några sorters gör-det-själv-godis i Kracies sortiment Popin Cookin.
Det finns många olika sorters gör-det-själv-godis i Kracies sortiment Popin Cookin. Här är några av de mest populära!

Recepten är enklare än att baka paj!

Varje gör-det-själv-set innehåller små paket med pulver. En för varje ingrediens: kött eller ris, eller isbildning, coladryck eller vad som helst. Blanda det med precis den mängd vatten som plastfacket säger att du ska använda till respektive förpackning. Det följer med en plastform med speciella fack för varje pulver. Dessutom följer det alltid med de redskap du behöver: som tex pipetter, skedar och knivar.

      9. Du måste vara väldigt noggrann med vattenmängderna! Använder du för mycket eller för lite vatten så blir och smak och konsistens inte bra.
      10. Microvågsugnen! I de recept du skall använda en micro, så kolla noga effektnivån! Anvisningarna är utformade för japanska mikrovågsugnar, så bränn inte dina godsaker.

Dina smaklökar kommer att göra helt nya erfarenheter  🙂

I vissa kit är de olika livsmedlens texturer helt lika originalen … men smakerna är godissmaker. Ser ut som på riktigt men smakar annorlunda! Barnlunchen har tex köttbullar med chokladsmak, pommes frites med äppelsmak och en omelett som smakar som fruktsallad.

Fortsätt vara modig och nyfiken – lägg din beställning på några spännande Popin Cookin-paket i Tandtrollets shop!